Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Potrebujú batérie špeciálnu starostlivosť?

2017-DXF-3S-lipo-battery-111v-4200mAh-35C-rc-helicopter-rc-car-rc-boat-quadcopter-remote-control-toys-LiPolymer-battey-Adequate-supply-Zl39-tjv0-720x405

  • Vyberte batériu z nabíjačky ihneď po jej nabití
  • Snažte sa nevybíjať batériu až na jej úplné minimum.
  • Nevystavujte batériu extrémnym teplotám.
  • Batéria nesmie prísť do kontaktu s vodou.
  • Starostlivo vyberajte vhodnú batériu pre daný model.
  • Používajte iba nabíjačku navrhnutú pre typ batérie, ktorý používate.
  • Nesprávne používaná batéria málokedy funguje dlhšiu dobu a navyše môže poškodiť celý RC model. Z toho dôvodu je potrebné s nimi zaobchádzať s rešpektom a starostlivosťou, ktorú si zaslúžia.

Bezpečnostné opatrenia

Vzhľadom k nadmernej energii uloženej v malom priestore hrozí pri nevhodnom používaní tohto akumulátora nebezpečenstvo. Existuje veľa dobre zdokumentovaných prípadov, v ktorých došlo k samovoľnému vzplanutiu. Je potrebné s týmito akumulátormi zaobchádzať opatrne. Z tohto dôvodu sa odporúča nabíjať tieto akumulátory v bezpečnom prostredí, najlepšie v protipožiarnej skrinke (bezpečnostnom obale pre nabíjanie Li-Pol batérií).

Vždy používajte vhodnú nabíjačku. Zároveň nenabíjajte batérie príliš rýchlo alebo príliš dlho.

Nikdy nevybíjajte Li-Pol batériu úplne. Pokiaľ dôjde k vybitiu Li-Pol batéria pod určitú úroveň (2,7 V) na jednotlivý článok, je tento článok nenávratne poškodený. Pokusy o opätovné nabitie úplne vybitého Li-Pol akumulátora môžu mať za následok stratu kapacity (v najlepšom prípade) alebo vzplanutia (v najhoršom prípade).

Použitie

Ak chcete dosiahnuť maximálneho výkonu modelu poháňaného elektrickým pohonom, nie je nič lepšie ako Li-Pol batéria.
Vzhľadom k tomu, že dvojčlánková Li-Pol batéria produkuje 7,2 voltov, regulátor je nevyhnutný, inak tu hrozí poškodenie modelu z dôvodu prehriatia.

Li-Pol akumulátory pri nízkych teplotách znižujú svoju kapacitu. Sú citlivé na vybitie pod určitú hranicu, a preto ukončite vybíjanie pri napätí 3 V na článok. Li-pol batérie sú navrhnuté pre prevádzku v teplotách 40 °C. Nikdy nesmie prekročiť 50 ° .