Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Nový DJI Mavic 2 PRO posúva level ešte vyššie

Čínske DJI po kúpe švédskej spoločnosti Hasselblad konečne ukazuje prvý spoločný produkt. Teda rovno dva produkty. V New Yorku DJI predstavil nové drony Mavic 2 Pro a Mavic 2 Zoom. Oba majú kamery s logom Hasselblad.

DJI-Mavic-2-5

Podľa DJI ide o technologicky najvyspelejšie drony doteraz. Niet sa čomu čudovať. DJI v nich použil všetky doterajšie top vlastnosti starších dronov a pridal čosi navyše. Obe novinky vychádzajú z pôvodného Mavicu Pro, resp. Mavic Pro Platinum, no oba nové modely sú vraj aerodynamickejšie a majú vylepšené vrtule. Vďaka tomu majú byť o čosi tichšie.

DJI-Mavic-2-8

Mavic 2 Pro aj Mavic 2 Zoom majú maximálnu letovú rýchlosť 72 km/h a o trochu dlhší čas letu – 31 minút.

Samozrejmosťou noviniek je aj automatické vyhýbanie sa prekážkam – APAS (Advanced Pilot Assistance System). Systém má 10 snímačov po celom tele, takže by sa nemalo stať, že do niečoho narazí aj v plnej rýchlosti. Majiteľov má potešiť aj vylepšený systém sledovania – ActiveTrack 2.0.

Novinkou je aj vylepšený systém prenosu dát cez Wi-Fi. OcuSync 2.0 pracuje v sieťach 2,4 aj 5 GHz a dokáže prenášať Full HD obraz až na vzdialenosť 8 km! Pôvodoný model dovoľoval prenos dát na vzdialenosť 2 km.

DJI-Mavic-2-6

Tou najväčšou novinkou je ale určite kamera. Vlastne sú dve. Preto aj modely sú dva. DJI mavic 2 Pro má až 1″ (palec).BSI CMOS snímač s rozlíšením 20 Mpx ukrytý pod 24 mm objektívom so svetelnosťou f/2,8 – f/11. OdHasselbladu má technológiu Natural Color Solution pre vylepšovanie farebnej presnosti.

DJI-Mavic-2-12

DJI Mavic 2 Zoom má klasický malý CMOS snímač s veľkosťou 1/2,3″ a rozlíšením 12 Mpx. Už z názvu je jasné, že ponúkne optické priblíženie, konkrétne ide o 2-násobný zoom – 24 – 48 mm. K tomu je možné použiť aj dvojnásobný digitálny zoom. Nechýba ani Super Resolution s možnosťou snímania 48 Mpx záberov.

DJI-Mavic-2-10

V oboch prípadoch je možné natáčať 4K Ultra HD video v H.265. Vyšší model dokáže natáčať 10-bitové HDR video, no má aj 10-bit Dlog-M farebný profil.

Drony majú aj nové režimy snímania – Free pre manuálne ovládanie a tvorenie časozberného videa, Circle pre časozber vytváraný krúžením okolo používateľa, Course Lock pre snímanie predmetu, zatiaľčo dron letí priamo preč. a Waypoint pre snímanie v naplánovaných GPS súradniciach a výške.

DJI-Mavic-2-14

Okrem 8 GB vnútornej pamäte je možné nahrávať dáta aj na microSDXC kartu. DJI Mavic 2 Pro bude stáť 1 449 €, Mavic 2 Zoom vyjde na 1 249 €. Ceny sú platné aj pre náš trh s bezplatným doručením priamo od nás.

 DJI-Mavic-2-2