Tešíme sa na Vašu návštevu :)

IMAX B6 - dobrá a lacná RC nabíjačka

O RC batériách sme toho v poslednej dobe dosť veľa písali, takže kvôli vyváženiu sa dnes pozrieme na nabíjačky, ktoré batérie umožnia pracovať viac ako pri prvom vybití. Imax B6 - najobľúbenejšia RC nabíjačka v našom obchode už roky. Prečo najobľúbenejšie? Poďme to zistiť.

Niekoľko slov na úvod

Pre tých, ktorí to ešte nevedia, je IMAX B6 80-wattová mikroprocesorová nabíjačka určená na nabíjanie NiCD, NiMH, LiPo, Li-Ion, Li-Fe a dokonca aj Pb batérií. V produkte tejto triedy samozrejme nemôže chýbať balancerový konektor pre batérie triedy 2-6S. Dôležité: nabíjačka nemá zabudované napájanie. Malo by sa kúpiť osobitne, ale to je malý problém, pretože ho máme v našej ponuke. Ak potrebujete nabíjačku so zabudovaným zdrojom napájania, máme tu aj IMAX B6AC.

Imax B6 vám umožňuje ľubovoľné nastavenia napätia a prúdu nabíjania batérie, vďaka čomu máte nad týmto procesom úplnú kontrolu.glowne-678x381

Pokiaľ ide o rozmery nabíjačky: 133 x 87 x 28 mm, v tomto ohľade sa radí k najkompaktnejším produktom. Iba nabíjačky ToolkitRC sú menšie ako Imax. V porovnaní s počtom funkcií, ktoré boli vtesnané do tejto malej hliníkovej skrinky, sa ukázalo, že nabíjačka Imax B6 RC je dosť malá.

Čo je v krabici
Spomínaná nabíjačka, manuál a sadu adaptérov:

T-Dean - Žhaviaca sviečka, T-Dean - krokosvorky, T-Dean - JST, T-Dean - Futaba, T-Dean - mini Tamiya, T-Dean - Tamiya

Vlastnosti Imax B6
Najdôležitejšou úlohou nabíjačky je samozrejme nabíjanie. Tento proces nie je príliš komplikovaný. Stačí pripojiť nabíjačku k zdroju napájania a spustiť ju, potom v osvetlenej ponuke vyberte vhodný typ batérie a vyberte program nabíjania. S nabíjacím napätím musíte byť opatrní, pretože nemali by ste nabíjať LiFe článok 4,2 V, ktorý je určený pre LiPo článok.

135212-2

ImaX B6 umožňuje tiež rýchle nabíjanie lítiových batérií. Stačí zvoliť vhodný program a doba načítania balíka sa výrazne zníži.

Vybíjanie
Okrem nabíjania batérií je možné ich aj vybiť na požadované hodnoty. V prípade NiCD alebo NiMH batérií môže byť potrebné vybiť ich kvôli ich pamäťovému efektu. Pokiaľ ide o lítiové batérie, pamäťový efekt sa už nevyskytuje. Tiež ich neodporúčame úplne vybiť - čiastočne. Odporúčame nastaviť vybíjací prúd podľa údajov výrobcu batérie. Odporúčané hodnoty sú uvedené aj v príručke k nabíjačke.

135212-4

Storage control
Táto funkcia je určená na nabíjanie alebo vybíjanie batérií, keď sa určitý čas nebudú používať (ako viete, neodporúča sa nechávať úplne nabité batérie po dlhšiu dobu nečinné). Stačí zvoliť typ batérie, napätie, nabíjací prúd a Imax.

Balance
ImaX B6 má zabudovaný balancer, takže batériu nie je potrebné pripájať k samostatnej doske balanceru. Nabíjanie batérie v režime vyváženia sa mierne líši od bežného nabíjania. V tomto režime zabudovaný procesor monitoruje napätie v každom článku a zvolí vhodný nabíjací prúd batérie.

1-5-768x354

Bezpečnosť
RC nabíjačka je vybavená množstvom ochranných prvkov, ktoré zabraňujú vzniku nebezpečných situácií. Používateľ môže nastaviť maximálny nabíjací prúd alebo napätie batérie. B6 má tiež funkciu, ktorá zabraňuje prebíjaniu batérie. Ak sa zistí porucha, nabíjačka preruší napájanie otvorením obvodu.

2-2-768x357

Zapamätanie až 5 batérií
Môžete tiež uložiť parametre ľubovoľných 5 batérií a potom naprogramovať spôsob ich nabíjania. Ak je jeden z nich pripojený, Imax automaticky zvolí parametre nabíjania alebo vybíjania podľa programu.

Imax vyhráva na každej úrovni
Ak potrebujete nabíjačku čo najmenšiu, najefektívnejšiu a najbezpečnejšiu, tak v cenovom rozpätí nenájdete lepšiu nabíjačku od Imaxu. Imax B6 je určite najlepšou voľbou pre každého fanúšika RC modelov.