Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Aké RC lietadlo kúpiť dieťaťu?

Ak je vaše dieťa milovníkom letectva a myslíte si, že je najvyšší čas dať mu darček v podobe diaľkovo ovládaného lietadla, máme pre vás ponuku. RC lietadlo je stále spojené s veľmi komplikovanou sférou RC modelovania - v ktorej sa otáčajú iba profesionáli. Dva modely, ktoré chceme predstaviť v dnešnom článku, úspešne spochybňujú tento stereotyp. Dokazujú, že aj deti môžu ovládať RC modely lietadiel.

Piper CUB J-3 - malé rc lietadlo s históriou
Piper J-3 CUB vo verzii RTF (ready to fly), teda pripravený k letu hneď po vybalení. V sade spolu s lietadlom nájdete všetko príslušenstvo potrebné k prevádzke, teda vysielač, batériu, nabíjačku. Model je reprodukciou ľahkého amerického cvičného a turistického lietadla z konca 30. rokov, ktoré je necelých 30 cm. Bolo to dvojmiestne jednomotorové vysoké krídlo s pevným podvozkom.

Model Piper Cub J-3 je vyrobený z veľmi ľahkej, pružnej a nárazuvzdornej EPP peny. piper-e1597390791415Použitie takéhoto materiálu vám umožňuje opraviť lietadlo sami v prípade nehody. V prípade fyzického poškodenia stačí dve poškodené vrstvy zlepiť obyčajným kyanoakrylátovým lepidlom.

Na riadenie modelu je navrhnutý dvojkanálový vysielač s frekvenciou 2,4 GHz. Kvôli mimoriadne ľahkému pilotovaniu by mal každý malý nadšenec letectva zvládnuť taký vysielač. Piper Cub J-3 je taký malý, že s ním môžeme ľahko lietať nielen vonku, ale aj vo veľkých a vysokých miestnostiach, napríklad v halách. Vezenie lietadla so sebou na výlet by tiež nemal byť problém. Dosah diaľkového ovládača až 200 m vám nedovolí stratiť model z dohľadu. Keď si dieťa osvojí Piper-J-3-CUB-e1597391157696základy pilotovania, bude schopné vykonávať rôzne akrobacie, teda slučky, špirály a zákruty.

Ďalej uvádzame niektoré technické údaje
batéria: liPo;
dĺžka: 255 mm
kanály: 2;
rozpätie: 340 mm;
rádio: 2,4 GHz;
materiál: EPP pena.

F959 Fly King
F959 Fly King RTF je 56 cm RC lietadlo, ktoré je alternatívou pre mladých pilotov, ktorí chcú letieť o niečo väčším modelom, ale jeho použitie nie je stále komplikované. Lietadlo je tiež vyrobené z EPO peny. Vďaka vysoko kvalitnému spracovaniu je ľahký, rovnako ako agilita a odolnosť v prípade tvrdých pristátí.F959-e1597391523236
Pribalený 3-kanálový vysielač, ktorý sa okrem veľmi ľahkého použitia, umožňuje vykonávať zložitejšie kaskadérske kúsky a akrobaciu, a to aj pri plnej rýchlosti. Vysielač má LCD displej, na ktorom je zobrazené intuitívne menu. Dosah modelu je 200m, takže keď s ním letíme na veľkú vzdialenosť, nebudeme cítiť žiadne rušenie. Fotoaparát F595 môže byť dodatočne vybavený kamerou na natáčanie a nainštalovaný na pripevnenom držiaku - čo je u modelov tejto triedy jedinečná funkčnosť.

 

Technické parametre modelu F959 Fly King:
Celková dĺžka: 565 mm
Rozpätie krídel: 750 mm
Frekvencia: 2,4 GHz
Pohon motora: N60
Dosah: až 200 m
Batéria 7.4V LiPo

Zhrnutie
Veríme, že dva nami predložené modely môžu byť vynikajúcim návrhom pre deti, ktoré nemali nič spoločné s ovládaním rc lietadiel. Vďaka intuitívnemu ovládaniu a vyrobené z kvalitných materiálov prinesú modely každému malému nadšencovi letectva veľa zábavy a veľa zážitkov.