Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Ako si správne vybrať DRON na Vianoce ?

Ako si správne vybrať DRON na Vianoce ?

V posledných rokoch sú drony stále viac a viac populárnejšie a žiadanejšie aj napriek tomu, že veľa ľudí nevie aké sú rozdiely medzi nimi. Hlavnou úlohou tohto článku teda bude Vám čo najlepšie a prehľadne spísať odporúčania na kúpu dronu pre rôzne cenové kategórie.

Tak poďme na to!

 

CENA DO 35€ 

7353-6

Najvhodnejšou verziou dronu pre ľudí, ktorí nechcú na začiatok investovať veľa peňazí je jednoznačne S-IDEE H36 NANO.
Tento rc model radíme k tým maličkým kvadrokoptéram, s ktorou si aj napriek jej veľkosti užijete množstvo zábavy. Model H36 je veľmi kvalitný a dobre spracovaný model s naozaj unikátnym dizajnom. Vďaka vysokej kvalite použitých materiálov je rc model odolný aj voči pádom a nárazom.
Je vhodný aj do interiéru aj exteriéru. Doba letu modelu je zhruba 8 minút. Dosah je zhruba 30 m.

Perfektne fungujúci autoštart a autopristátie. Model po stlačení tlačidla odštartuje do výšky cca 1 meter a pri opätovnom stlačení pristane a vypnú sa motory!
Napájanie modelu je batériou: Li-Po 3.7V / 150mAh. Kvadrokoptéra disponuje farebným LED osvetlením. Rozmery: 8 cm x 8 cm x 3,5 cm.
Odkaz na produkt:https://www.aeromodel.sk/rc-drony/h36-nano-dron-auto-start-a-pristatie--kompas/

 

CENA DO 55€ 

4821

Skvelé zábery a fotografie z vášho lietania môžete zachytiť s modelom SYMA X15W. Je to totožný model ako Syma X15 s tým, že je tento model obohatený kameru so 6-osým stabilizačným systémom a taktiež funkciou FPV. Tým sa stáva tento dron v danej cenovej kategórii absolútne bezkonkurenčným.

Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/drony-s-fpv/rc-kvadrokoptera-syma-x15w-2-4ghz--fpv-kamera--rozsah-do-50m--6-osy-gyroskop--funkcia-navratu--vznasanie-sa--/

 

CENA DO 60€

4818-1

Zatúžili ste po niečom väčšom a s novými funkciami? Model SYMA X22W si určite zamilujete! Tento model disponuje 0,3mpx kamerou a FPV online prenosom videa. Táto funkcia Vám umožní sledovať na Vašom telefóne/tablete presne to čo „vidí“ vaša kvadrokoptéra. Jediné čo budete potrebovať je si do telefónu stiahnuť aplikáciu a cez wifi model s telefónom spárovať. V Balení máte aj držiak na telefón čo je veľmi praktické a budete sa cítiť ako profesionál. Vysielač má 2,4 GHz rádiovú frekvenciu. 6-osí gyroskop zaisťuje stabilitu a bezpečnosť letu. Tento model je veľmi jednoduchý na ovládanie a zvládne ho aj úplný začiatočník. Doba letu je cca 6 minút. Dosah cca 30 m. Výška: 114 mm, šírka: 112 mm, dĺžka: 310 mm. Batérie: 3.7V 400mAh LiPo. Doba nabíjania je cca 90 minút.

Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/rc-drony/syma-x22w-2-4ghz--fpv--rozsah-do-25m--6-osy-gyroskop--funkcia-automatickeho-startu--vznasanie-sa-/

 

 

CENA DO 70€

Skadnosť, malé romery, nízka váha a komfort pri lietaní, len s modelom SYMA Z1, ktorý môžete mať vždy so sebou vďaka zloženiu ramien. Jednoducho ho dáte do vrecka a môžete s ním jazdiť na výlety.

Dron je nabitý funkciami a to napríklad - plánovanie letov vďaka ktorým si môžete naplánovať trasu, na ktorej sa bude pohybovať váš dron.

Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/drony-s-fpv/skladac-dron-syma-z1-/

 

 

CENA DO 100€

6366-1

Radi natáčate videá a fotíte z vtáčej perspektívy? Kvalitný model celosvetovej značky DJI TELLO.

Tento nový micro selfie dron vyrobený firmou Ryze Tech v spolupráci s firmami DJI a Intel. Malý, 80g vážiaci dron je vybavený vstavanou HD kamerou, ktorá vyhotovuje videa s rozlíšením 720 / 30p s elektronickou stabilizáciou obrazu a fotky s rozlíšením 5MPx, s možnosťou FPV náhľadu v HD kvalite a prenosom na vzdialenosť 100 m. Tello má dve antény, vďaka ktorým je ich prenos videa mimoriadne stabilný a vysokokapacitný akumulátor, ktorý ponúka impozantne dlhé letové časy.

Dron Tello je vybavený vysoko kvalitným obrazovým procesorom, ktorý vydáva neuveriteľné fotografie a videá. Dokonca aj keď neviete, ako letieť, môžete nahrávať pre-level videa vo fukcii EZ Shots a zdieľať ich na sociálnych sieťach z vášho chytrého telefónu. Hra je dôležitou súčasťou výučby, takže dron Tello je programovateľný s programom Scratch.

Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/dji/tello-rc-dron/

 

CENA DO 125€
4026-12
Z cenovej relácie do 125€ tu máme pre Vás zase jeden dron od skvelej značky SYMA a to konkrétne X8SW s barometrom, kompasom, kamerou a online prenosom a záznamom do Vášho telefónu pomocou aplikácie.
Pred štartom model položiť na rovnú plochu a stlačiť tlačidlo a o všetko ostatné sa postará sofistikovaná elektronika modelu.
AUTO pristátie/ štart - po stlačení tlačidla model začne klesať, sám pristane a po dosadnutí sa automaticky vypnú motory. Stačí stlačiť tlačidlo a rotory sa roztočia a následne sa model automaticky odštartuje a začne pomaly stúpať.
Vďaka barometru je tento dron až extrémne stabilný. Nemusíte sa báť ani prípadného pádu, pretože tento dron je vyrobený z odolných materiálov vďaka, ktorým je riziko poškodenia minimálne. Lietanie vďaka FPV prenosu dodá vášmu lietanu a natáčaniu nový rozmer. Doba letu 7-10 minút. Batéria: 7.4V 2000mAh LiPO.
Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/drony-s-fpv/syma-x8sw-evolucia-pokracuje-/

 

CENA DO 150€

7416-3

Z cenovej relácie do 150€ máme pre Vás dva drony od skvelej značky SYMA a to konkrétne X25PRO s technológiou GPS, takže je jedným z najstabilnejších dronov, ktoré vôbec produkovala spoločnosť Syma. Tým sa otvára celý rad užitočných funkcií, ako napríklad režim spiatočného režimu s jedným tlačidlom, ktoré umožňuje dron automaticky vrátiť na miesto, z ktorého sa originál vzdialil. Aplikácia má zabudované GPS, vďaka ktorej Vás dron nasleduje. Má presnú pozíciu vo vzduchu s GPS, dokonca aj za veterných podmienok, čo znamená, že nemusíte bojovať s prvkami, aby ste kameru udržali stabilne. Keď už hovoríme o fotoaparátoch, X25Pro prináša živé vysielanie priamo do vášho smartphonu.
Pred štartom model položiť na rovnú plochu a stlačiť tlačidlo, o všetko ostatné sa postará sofistikovaná elektronika modelu.
AUTO pristátie/ štart - po stlačení tlačidla model začne klesať, sám pristane a po dosadnutí sa automaticky vypnú motory. Stačí stlačiť tlačidlo a rotory sa roztočia a následne sa model automaticky odštartuje a začne pomaly stúpať.
Lietanie s pomocou GPS dodá vášmu lietanu a natáčaniu nový rozmer. Doba letu približne 12 minút. Batéria: 7.4V 1000mAh LiPo.

Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/drony-s-kamerou/dron-syma-x25pro-gps-follow-me-fpv/

 5289-9

 Ďalším a to druhým modelom v takejto cene je MJX konkrétne BUGS3 s technológiou GPS. Aplikácia má zabudované GPS, vďaka ktorej Vás dron nasleduje. Má presnú pozíciu vo vzduchu s GPS, dokonca aj za veterných podmienok, čo znamená, že nemusíte bojovať s prvkami, aby ste kameru udržali stabilne.
Model je vybavený držiakom na GOPRO, či na podobnú kameru. MJX Bugs 3 je kvadrokoptéra s rozmermi 31 x 31 x 14 cm a vrátane batérie váži 485 gramov. Výhodou oproti konkurencii sú bezuhlíkové-striedavé kvalitné výkonné motory 1800Kv, ktoré poskytnú dostatok výkonu pre let aj s akčnou kamerou.
Batéria má kapacitu 1800 mAh a poskytne dostatok energie až na 18 minút letu. Dosah signálu je až 500 metrov! V prípade, že dron stráca signál a alebo sa napätie batérie blíži ku kritickej hodnote, upozorní na to vysielač pípaním. Nezávislé HSR ovládanie otáčok motora poskytuje Worry-Free lietanie. MJX RC je prvý výrobca, ktorý dodal regulátor s ochranou proti prehriatiu motora a regulátora.
Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/rc-drony/rc-dron-mjx-bugs-3-brushless/

 

CENA DO 190€

5607-8

U nás do ceny 190€ jednoznačne vedie dron SYMA X8PRO GPS s kamerou online prenosom videa. Jeho skvelé letové vlastnosti ho robia jednotkou vo vzduchu. Dron disponuje HD kamerou a WiFi prenosom do smartphonu a záznamom na SD kartu v HD kvalite! Vďaka FPV prenosu môže presne sledovať kam model letí a čo všetko kamera zaznamenáva. Model je vybavený 6-osým gyroskopom čo modelu zaisťuje stabilitu. Dvojčlánková batéria Li-poly 7,4 V 2000 mAh, umožňujúca cca 8-10 minút letu.
Rozmery modelu: výška: 19 cm, šírka: 50 cm, dĺžka: 50 cm.
Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/drony-s-kamerou/rc-dron-syma-x8pro-gps-biela/

 

PROFESIONÁLNE DRONY
CENA OKOLO 500€

 104797-24

Najvhodnejšou verziou dronu pre ľudí, ktorí chcú na začiatok investovať viac peňazí je jednoznačne Yuneec Mantis Q. Dron disponuje 4k kamerou s elektronickou stabilizáciou. Tento dron je mimoriadne stabilný. Zhotovíte s ním dokonalé fotografie a nádherné plynulé zábery. Nemusíte sa báť, že Vám dron uletí. Drony YUNEEC sú vybavené funkciou automatický návrat na miesto vzletu. Mantis Q je poháňaný výkonnou pohonnou bateriou LiPol 3S 2800mAh. Vďaka tomu dosahuje letového času až 33 minút. To však za bezvetria maximálnej konštantnej rýchlosti letu 25km/h. No v športovom móde dron dokáže vyvinúť rýchlosť až 72km/h!
Maximálny dosah vysielača podľa GPS polohy je cca 700m-1,2km v otvorenom teréne. Všetky detailné podrobnosti ako aj funkcie nájdete v popisku produktu (odkaz nižšie).

 

CENA OKOLO 1500€

dji-mavic-2-pro-5_nowat Veľmi výkonný a zároveň kompaktný dron. 24 výkonných výpočtových jadier, úplne nový systém na prenos s dosahom až 7 km, 5 optických senzorov a 4K kamerou HASSELBLAD L1D-20C s 1 "CMOS čipom a objektívom 24mm, ktorý umožňuje fotografovať v rozlíšení 20 Mpix a nahrávať vo 4K (30fps). Mavic 2 Pro podporuje 10-bit Dlog-M farebný profil s vyšším dynamickým rozsahom pre väčšiu flexibilitu pri postprodukcii. Najlepšia voľba od značky DJI. Upraviteľná clona v rozsahu od f / 2.8 do f / 11 podáva špičkovú obrazovú kvalitu za dobrých aj znížených svetelných podmienok.
Model poskytuje Max. Rýchlosť 72 kmh. Dlhší letový čas 31-min ponúka viac kreatívnych možností.
Mavic využíva technológiu FlightAutonomy aby vnímal okolité prekážky do vzdialenosti 15m. Disponuje batériou Li-Ion 3850mAh/15,4V.
Odkaz na produkt: https://www.aeromodel.sk/rc-drony/dji-mavic-2-pro/