Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Skvelé drony do 100€ a rozdiely medzi nimi, ktoré Vám pomôžu lepšie sa rozhodnúť.

Stále sa neviete rozhodnúť aký dron si vybrať?
Na začiatok nechcete investovať veľa peňazí ?
Neviete ako presne fungujú drony a na aké funkcie sa treba pri výbere zamerať ?
Čítajte ďalej.

V tomto článku sa zameriame na najlepšie drony do 100€ a ich porovnanie.

Drony bez kamery

Syma X11 – je to maličký dron, ktorý je veľmi vhodný aj do bytu aj na lietanie vonku. Určite je vhodný skôr mladším začínajúcim letcom. Vďaka svojej celo ochrane je takmer nezničiteľný. Určite Vás poteší aj ľahká konštrukcia tohto modelu vďaka, ktorej model môžete zobrať kamkoľvek so sebou.
Tento dron má aj verziu s kamerou. Nájdete ho pod označením Syma X11C (50€).
Doba letu: 8 minút
Dosah: viac ako 30 metrov
LED osvetlenie: áno
Cena: 35,90€

Syma X5 – Raz tak veľký model. S týmto modelom primárne lietajte len vonku poprípade v nejakých halách. Je už aj v miernom vetre viac odolný než X11-ka. Model disponuje dvoma režimami pre začiatočníkov a pokročilých medzi, ktorými sa viete prepínať.  Aj tento model ma sesterský dron s kamerou. Nájdete ho pod označením SYMA X5C (75€) – model disponuje 2Mpx kamerou a záznam sa ukladá na SD kartu.
Doba letu: 8-10 minút
Dosah: 80-150 metrov
LED osvetlenie: áno
Cena: 55€

Drony s kamerou

SPL X5C-1 – Názov je veľmi podobný tomu od Symy , dokonca aj dizajn je takmer identický nenechajte sa však odradiť. Tento dron je za skvelú cenu, a aj napriek tomu, že je to tzv. „napodobenina“ originálneho dronu od značky SYMA má skvelé, priam až lepšie letové schopnosti.
V skratke je to tzv. VYLEPŠENÁ SYMA  - disponuje silnejšími, odolnejšími motormi, kvalitnejšou KAMEROU.
Doba letu: 10-12 minút
Dosah: 150 metrov
LED osvetlenie:
áno
Cena:
69,90€

Drony X5SC vs. X5HC vs. X5UW
Na obrázku drony vyzerajú veľmi podobne ale názvy majú rozdielne teraz sa pozrieme na tieto 3 drony s kamerou od značky SYMA aké sú medzi nimi rozdiely a čo majú spoločné .
Všetky tieto drony majú základné funkcie letu a to vpred/vzad, hore/dole, doľava/doprava a salto.
Viete si zvoliť režim pre začiatočníka alebo pre pokročilých. Všetky modely sú dostatočne odolné a patria do kategórie stredných modelov. Ale čo majú rozdielne ?

SYMA X5SC - je sesterský dron SYMY X5C rozdiel je hlavne v tom, že X5SC už má vyššie pristávacie nožičky, vďaka ktorým jednoducho pristanete aj vo vyššej tráve. A má väčšie, lepšie pokrytie vrtúľ.
Model má HD kameru a záznam sa ukladá na SD kartu.
Doba letu: 8 minút
Dosah: 50 – 80 metrov
Kamera: 2Mpx (720p), záznam na SD kartu
LED osvetlenie: áno
Cena: 82,90€

SYMA X5HC – Novinkou oproti predchádzajúcemu modelu je určite nová funkcia BAROMETER – dron vďaka nemu drží automatickú letovú výšku modelu. Zaujať Vás tento model môže aj vďaka peknému novému, farebnejšiemu dizajnu.
Doba letu: 8 - 10 minút
Dosah: 100 - 150 metrov
Kamera: 2Mpx (720p), záznam na SD kartu
LED osvetlenie: áno
Cena: 79€

SYMA X5UC – Horúcou novinkou je tento model. Líši sa od svojich predchodcov najmä dizajnom. Tento model taktiež disponuje funkciou barometer. Ďalšou novinkou je let podľa navolenej trasy na vašom mobilnom zariadení. Výrobca Syma nenechá nič na náhodu a každý svoj nový model ešte vylepší o lepšie a kvalitnejšie motory.
Doba letu:  7 - 8 minút
Dosah: 70 metrov
Kamera: 1Mpx, záznam na SD kartu
LED osvetlenie: áno
Cena: 83.90€

Drony s FPV prenosom

Drony X5SW vs. X5HW vs. X5UW vs. X54HW
Čoraz viac a viac sú najobľúbenejšou kategóriou práve drony s FPV prenosom. Lietanie s FPV prenosom je veľmi zaujímavé a zábavné.
Teraz sa pozrieme  na 4 podobné drony strednej veľkosti od značky SYMA.
Čo majú spoločné? Všetky tieto drony majú základné funkcie letu a to vpred/vzad, hore/dole, doľava/doprava a salto.
Viete si zvoliť režim pre začiatočníka alebo pre pokročilých. Všetky modely sú dostatočne odolné a diponujú vysokým podvozkom pre lepšie pristátie v tráve.

SYMA X5SW – Najpredávanejší dron roku 2016. Dron na ktorý sa dá jednoducho spoľahnúť. Jednoduché ovládanie a skvelé letové funkcie. Prvý dron od značky Syma s FPV prenosom. Pri modeloch s FPV prenosom sa záznam ukladá priamo do telefónu vďaka čomu je aj o niečo nižšia obrazová kvalita videa/fotografie
Doba letu:  7 - 8 minút
Dosah: 100 metrov
Kamera: 0,3Mpx, záznam priamo do telefónu
LED osvetlenie: áno
Cena: 79,90€

SYMA X5HW – Veľmi podobný model ako X5SW svojimi funkciami až na pridanú funkciu BAROMETER – dron vďaka nemu drží automatickú letovú výšku modelu. Zaujať Vás tento model môže aj vďaka peknému novému, farebnejšiemu dizajnu.
Doba letu:  7 - 8 minút
Dosah: 100 metrov
Kamera: 0,3Mpx, záznam priamo do telefónu
LED osvetlenie: áno
Cena: 89€

SYMA X5UW – Horúcou novinkou je tento model. Líši sa od svojich predchodcov najmä dizajnom. Tento model taktiež disponuje funkciou FPV – online prenosom videa a barometrom. Ďalšou novinkou je let podľa navolenej trasy na vašom mobilnom zariadení. Výrobca Syma nenechá nič na náhodu a každý svoj nový model ešte vylepší o lepšie a kvalitnejšie motory.
Jej asi najväčším plusom je HD kamera so záznamom na SD kartu priamo v kamere. Kamera je schopná natáčať video a zaznamenávať fotografie, ktoré si pomocou wifi spojenia prenášate priamo do tabletu alebo telefónu. Pri tomto modely je FPV záznam kvalitnejší  ako u jeho predchodcov.
Doba letu:  10 minút
Dosah: 100 metrov
Kamera: 720p, záznam priamo do telefónu a na SD kartu
LED osvetlenie: áno
Cena: 99€

SYMA X54HW – Model má kameru (2 Mpx), ktorá je schopná natáčať video a zaznamenávať fotografie, ktoré si pomocou wifi spojenia prenášate priamo do tabletu, alebo telefónu. Taktiež má funkciu BAROMETER.  Dron disponuje zaujímavým dizajnom
Doba letu:  10 minút
Dosah: 100 metrov
Kamera: 2MPX, záznam priamo do telefónu
LED osvetlenie: áno
Cena: 99€

Záver

Pre nás je víťazom čo sa týka ceny, spracovania, kvality kamery a funkcií jednoznačne Syma x5uw. To, čo si vyberiete však necháme už na Vás :)