Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Ako si vybrať správneho šarkana

Ako vybrať správneho lietajúceho šarkana?

Nie je to uplne tak jednoduchá záležitosť ako sa môže na prvý pohľad zdať. Pokúsime sa Vám uviesť pár typov a rád ako šarkana vybrať, aby splnil účel, pre ktoré ho budete potrebovať. Šarkany sú proste skvelým typom zábavy v jesennom pochmúrnom období.

Dôvod, prečo draka vhodne vyberať, vysvetlím prirovnaním. "Nie je potrebné si kupovať porsche, keď Vám, pre splnenie potrieb, stačí škodovka a naopak." Jednotlivé typy drakov:

Jednošnúrový: klasický drak.M545907_letajici_drak_zelva.jpg_m Veková kategória je pre deti od 3 rokov, takže pre tých najmenších. Určite viete, že takýto drak je vyrobený najčastejšie z igelitu alebo dokonca papiera. Jeho životnosť nie je nijako dlhá. Väčšinou, z mojich skúseností, sú to tak jedno až dve použitia.
Cena sa pohybuje cca od 3 do 8 eur. Pre malé deti to asi ako zábava bude stačiť, ale pre väčšie, povedzme od 6 rokov, už by som odporučil  investovať do šarkanov viacej.

Dvojšnúrový: images_1cvičný komorový drak. Alternatíva pre deti od 6 rokov, ktorú nepohrdnú ani dospelí. Ovláda sa dvoma šnúrami a nemá žiadnu konštrukciu. Je veľmi skladný a dá sa ľahko zložiť do batohu. Nepotrebuje ani moc vetra pre to, aby vzletel.

Čím menšieho si kúpite, tým horšie sa to bude ovládať. Preto odporúčam kúpiť s rozpätím aspon cez dva metre. Ako je vidieť, drakovi dodáva tvar konštrukcie z laminátových tyčiek, väčšinou s priemerom 5mm.  

Pokiaľ Vás púšťanie draka baví a ste začiatočníci, určite by som zvolil túto alebo predchádzajúci variantu, investícia sa oplatí.

Štyrišnúrový: akrobatický riaditelný drak.42 U takého typu draka už si celkom priplatíte. Jeho cena začína niekde na 60 eur. Využívajú je skôr nadšenci a priaznivci adrenalínových športov. 

 

Dúfame, že Vám článok aspoň trošku pomohol urobiť si predstavu.

Šarkany si môžte zakúpiť tuhttps://www.aeromodel.sk/sarkany/