Tešíme sa na Vašu návštevu :)

Ako si vybrať kvadrokoptéru!

V posledných rokoch sú drony stále viac a viac populárnejšie a žiadanejšie aj napriek tomu, že veľa ľudí nevie aké sú rozdiely medzi kvadrokoptérami. Hlavnou úlohou tohto článku teda bude Vám čo najlepšie a prehľadne spísať odporúčania na kúpu drona pre rôzne cenové kategórie.

Tak poďme na to!


CENA DO 40€!

Najvhodnejšou verziou dronu pre ľudí, ktorí nechcú na začiatok investovať veľa peňazí je jednoznačne Syma X11. Tento rc model radíme k tým maličkým kvadrokoptéram, s ktorou si aj napriek jej veľkosti užijete množstvo zábavy. Model X11 je veľmi kvalitný a dobre spracovaný model s naozaj unikátnym dizajnom. Vďaka vysokej kvalite použitých materiálov je rc model odolný aj voči pádom a nárazom. Je vhodný aj do interiéru aj exteriéru. Doba letu modelu je zhruba 8minút. Dosah je zhruba 30m. Napájanie modelu je batériou: 3.7V 200mAh LiPo. Kvadrokoptéra disponuje farebným LED osvetlením. Rozmery: 15,2 cm x 15,2 cm x 3,7 cm

 


CENA DO 60€

Skvelé zábery a fotografie z vášho lietania môžete zachytiť s modelom Syma X11C. Je to totožný model ako Syma X11 s tým, že je tento model obohatený o 2mpx kameru. Tým sa stáva tento dron v danej cenovej kategórii absolútne bezkonkurenčným.

 

 


CENA DO 100€

Zatúžili ste po niečom väčšom a s novými funkciami? Model Syma X5SW si určite zamilujete! Tento model disponuje 0,3mpx kamerou a FPV online prenosom videa. Táto funkcia Vám umožní sledovať na Vašom telefóne/tablete presne to čo „vidí“ vaša kvadrokoptéra. Jediné čo budete potrebovať je si do telefónu stiahnuť aplikáciu a cez wifi model s telefónom spárovať. V Balení máte aj držiak na telefón čo je veľmi praktické a budete sa cítiť ako profesionál. Vysielač má 2,4 GHz rádiovú frekvenciu. 6-osí gyroskop zaisťuje stabilitu a bezpečnosť letu. Tento model je veľmi jednoduchý na ovládanie a zvládne ho aj úplný začiatočník. Doba letu je cca 8minút. Dosah cca 100m. Výška: 110 mm, šírka: 315 mm, dĺžka: 315 mm, hmotnosť: 967 g.Batérie: 3.7V 500mAh LiPo. Doba nabíjania je cca 120 minút

 


CENA DO 150€

Vonku pofukuje vietor a Vy nemôžete vytiahnuť svojho drona? Žiadny problém! Syma X8C je robustná kvadrokoptéra, ktorá zvládne menší vietor vďaka svojej veľkosti. X8C je extrémne stabilná kvadrokoptéra, ktorá je vhodná do exteriéru alebo interiéru, ale jedine v nejakej veľkej hale. Doma s ňou rozhodne neskúšajte lietať!!! Táto kvadrokoptéra disponuje najnovším systémom stabilizácie 6-osím gyroskopom. S týmto rc modelom viete robiť vďaka tlačidlu na ovládači akrobaciu v uhle 360 stupňov. Model je ovládaný pomocou profesionálneho 2.4GHz vysielača, čo zaručuje dosah až do 150m pri plne nabitej batérií a alkalických baterkách v ovládači. Model je dodávaný v 2 farebných variantách(biela/čierna).

Model samozrejme obsahuje aj HD 2mpx kameru s ktorou, vaše fotky a videá budú jedinečné.
Fotografie budete mať v rozlíšení (2560×1440) a natáčať rekordne kvalitné HD video (1280x720p). Rýchlosť letu až do 40 km / h! Doba nabíjania: 200 minút

 

 


 

NOVINKA od výrobcu SYMA X5UW s WiFi prenosom videa do telefónu, barometrom a s možnosťou lietať podľa navolenej trasy. Tento dron je osadený veľmi kvalitnými motormi oproti svojim predchodcom. Ovládanie je veľmi jednoduché. Vďaka barometrickému snímaču sám drží výšku! Doba letu modelu je 8-10 minút. Sila frekvencie zaručuje dosah signálu približne 100-150 metrov. Odolný model voči pádom vhodný aj pre začiatočníkov. Jej asi najväčším plusom je HD kamera so záznamom na SD kartu priamo v kamere. Kamera je schopná natáčať video a zaznamenávať fotografie, ktoré si pomocou wifi spojenia prenášate priamo do tabletu alebo telefónu.

 


CENA DO 200€

Z cenovej relácie do 200€ tu máme pre Vás zase jeden dron od skvelej značky SYMA a to konkrétne X8HW s barometrom, kompasom, kamerou a online prenosom a záznamom do Vášho telefónu pomocou aplikácie.
Vďaka barometru je tento dron až extrémne stabilný. Nemusíte sa báť ani prípadného pádu, pretože tento dron je vyrobený z odolných materiálov vďaka, ktorým je riziko poškodenia minimálne. Lietanie vďaka FPV prenosu dodá vášmu lietanu a natáčaniu nový rozmer. Doba letu 7-10 minút. Batéria: 7.4V 2000mAh LiPO.


 

 

U nás do ceny 200€ jednoznačne vedie dron MJX X101 s kamerou a online prenosom videa. Jeho skvelé letové vlastnosti ho robia jednotkou vo vzduchu. Dron disponuje kamerou MJX C4010 HD a WiFi prenosom do smartphonu a záznamom na SD kartu v HD kvalite! Vďaka FPV prenosu môže presne sledovať kam model letí a čo všetko kamera zaznamenáva. Model je vybavený 6-osým gyroskopom čo modelu zaisťuje stabilitu. Dvojčlánková batéria Li-poly 7,4 V 1200 mAh, umožňujúca cca 8-10 minút letu.

 

 


CENA DO 500€!

Najvhodnejšou verziou dronu pre ľudí, ktorí chcú na začiatok investovať viac peňazí je jednoznačne DJI PHANTOM 3 STANDARD.
Dron disponuje 2,7k kamerou, ktorá je zavesená na stabilizovanom 3-osom závese s funkciou LightBridge pre prenos obrazu.
Tento dron je mimoriadne stabilný. Zhotovíte s ním dokonalé fotografie a nádherné plynulé zábery. Nemusíte sa báť, že Vám dron uletí. Drony DJI sú vybavené funkciou automatický návrat na miesto vzletu. S týmto dronom bude lietanie perfektným zážitkom s dobou letu až 23 minút. 
Maximálny dosah vysielača Phantom 3 podľa GPS polohy je v režime CE max. 500 m v otvorenom teréne, v režime FCC max. 1000 m v otvorenom teréne. Všetky detailné podrobnosti ako aj funkcie nájdete v popisku produktu (odkaz nižšie)

 

 

 


 

CENA NAD 1000€

Pre všetkých, ktorý plánujú využívať drony na profesionálnej úrovni je skvelou voľbou Phnatom 4 od firmy DJI. Tento jedinečný dron disponuje 4K kamerou! Nezaostáva ani o prevratné funkcie, ktoré nikde inde nenájdete. Medzi tie naj určite patrí: Návrat domov, Sledovanie objektu, Športový režim – citlivejšie ovládanie a vzrušenie z rýchlosti, Detekcia prekážok, Inteligentné pozicovanie. Natáčanie nikdy nebolo vzrušujúcejšie vďaka 28 minútam letu a dosahom až 5km! pod plnou kontrolou a živým náhľadom z kamery v HD rozlíšení. Natáčajte ostré a čisté zábery v rozlíšení 4K 30fps alebo spomalené zábery vo Full HD 1080p pri 120fps. Model dronu navyše disponuje aj vyspelým trojosím stabilizovaným závesom, ktorý odfiltruje všetky nechcené vibrácie.


 

DJI MAVIC PRO

Veľmi výkonný a zároveň kompaktný dron. 24 výkonných výpočtových jadier, úplne nový systém na prenos s dosahom až 7 km, 5 optických senzorov a 4K kamera s trojosovým stabilizovaným závesom. Mavic využíva technológiu FlightAutonomy aby vnímal okolité prekážky do vzdialenosti 15m. Všetci milujeme skvelé fotografie. Vďaka 12 megapixelovej kamere už viac nebude problém zaobstarať si momentku alebo kompletné portfólio. Inteligentné pohonný akumulátor Mavic poskytuje letový čas až 27 minút.